artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Telekom Vivicittá futóversenyen Dobi Gergő kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ugyanis 10 kilométeren átlag 3:09 perc/km tempóval futva, nem csak korcsoportjában, de az összesített eredmények alapján is az első helyen végzett. Az előző évekhez képest hűvösebb, szeles, de napos időjárás ellenére is Gergő bizonyította, hogy a kitartás, a kemény munka és a sportszellem mire képes a sportban.

A Telekom Vivicittá futóverseny 10 kilométeres számában Dobi Gergő nem csak részt vett, de olyan teljesítményt nyújtott, ami méltó egy olimpikonhoz vagy a sportág sztárjaihoz. A Berettyóújfaluból érkező fiatal futó, aki a 20-24 éves korcsoportban indult, minden szakaszban megmutatta, hogy miért is ő az, akit ma mindenki ünnepel.

A verseny napja egy kicsit hűvösebb volt az előző évekhez képest, helyenként szeles, de napos időjárás kísérte a futókat. Dobi Gergő azonban mintha éppen ilyen körülmények között érezné magát a legjobban. A rajtszámát viselő 13396-os futó már a kezdő lövés pillanatában olyan elszántságot és fókuszt sugárzott, ami előrevetítette: ma nagy dolgokra készül.

Az első szakaszban, amikor a víztorony alól a Schulek Frigyes sétányról indultak a versenyzők, Dobi Gergő azonnal az élbolyba tört. A Dagály fürdőt megkerülve, majd a Pesti rakparton végighaladva, egészen a református templomig tartó útvonalon 3:00 perc/km-es tempóval robogott, ami az első szakaszban a leggyorsabb volt. Ezzel egyértelműen jelezte, hogy ő itt a győzelemért van.

A Parlament melletti visszaforduló után a Margit-hídon át vezető második szakaszban azonban kisebb holtpontot ért el, ahol a tempója 3:12 perc/km-re lassult. Ez a szakasz volt számára a legnehezebb, de Dobi Gergő nem hagyta, hogy ez megtörje a lendületét. A Palatinus-t megkerülve vezető úton visszatérve a Margitszigetre, ismét felvette a verseny ritmusát, és a befutóhoz közeledve minden erejét összeszedve, sportszerűséggel és kitartással, de legfőképpen kiváló fizikai kondícióval bizonyította, hogy ő érdemli meg a dobogó legfelső fokát.

A futás végére Dobi Gergő 00:31:32-es idővel ért célba, átlagtempója 3:09 perc/km volt, ezzel pedig nem csak korcsoportjában, de az összesített eredmények alapján is az első helyen végzett. Ez a teljesítmény nem csak a számára jelentett győzelmet, hanem minden jelenlévő számára inspirációt és példát, hogy a kitartás, a kemény munka és a sportszellem mire képes.

Dobi Gergő teljesítménye nemcsak a futás szerelmeseinek szolgált inspirációval, hanem minden sportág képviselőinek és követőinek üzenetet küldött: a győzelemhez nem csupán tehetség, hanem rengeteg munka, odaadás és a sport iránti szenvedély szükséges. Az ő története emlékeztet minket arra, hogy a sportban a legnagyobbak nem azok, akik a legtöbbet beszélnek, hanem azok, akik a tetteikkel, teljesítményükkel hagyják maguk után a legnagyobb nyomot.

"Tuning. Benned is megvan."

/Forrás: nemzetisport.hu/

You have no rights to post comments