artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 28. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Rendhagyó színházi élményben lehetett részünk ma este, ugyanis a Nadányi Színjátszókör előadásában a Piros Híd (bakonszegi Nadányi híd) című Pajtaszínházi bemutatóját tekinthettük meg a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. KÉPGALÉRIA

Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője az előadás előtt elmondta, büszkék arra, hogy annak idején erre a névre keresztelték el a kulturházat. Eddig is volt egy kulturális híd Bakonszeg és Berettyóújfalu között, de a mostani előadás ezt a hidat még inkább fel is díszíti. A Nemzeti Művelődési Intézet Pajtaszínház programsorozata az amatőr színjátszó körök újjáélesztése érdekében jött létre. A 2022-es évben Hajdú-Bihar vármegyében Bakonszeg kapott arra lehetőséget, hogy színjátszással színesíthessék közösségük életét. A csoport a bakonszegi polgárokból tevődik össze, illetve egy fő tiszteletbeli bakonszegiből. Azt várták a közös munkától, hogy az eddig összetartó közösség még jobban összekovácsolódjon.

Piros hid pajtaszinhazi eloadas 01Piros hid pajtaszinhazi eloadas 02

A csoport vezetője Kémeri Judit művelődésszervező, szakmai mentoruk Lakó Zsigmond rendező, díszletüket Tóth Mária Zsuzsánna tervezte és készítette. Az előadás témája egy Bakonszegen közszájon forgó anekdota, mely szerint a település életében fontos szerepet játszó költő, Nadányi Zoltán építette a Berettyó folyón átívelő első hidat. Mindezt azért, hogy sűrűbben tudja meglátogatni a szomszédos Zsákán lakó szerelmét. A darabban elhangoztak Nadányi versei - Kocsis Csaba népművelőnek köszönhetően sokszor megzenésítve azokat -, népdalok, valamint korabeli újságcikkekből származó idézetek, továbbá megjelent Bessenyei György alakja is.

Az előadást legközelebb április 28-án 17:30- tól tekinthetik meg az érdeklődők Nagyrábén, a Sárrét Íze Fesztivál előestéjén.

Szereposztás:

szereposztás

You have no rights to post comments