artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tovább bővíti lakossági szolgáltatásait, és a következő hetekben juttatja el az érintetteknek a szelektívhulladék-gyűjtő, valamint komposztáló edényzeteit. Ezzek kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót 2019. szeptember 9-én Muraközi István, a Bihari Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás elnöke, Berettyóújfalu polgármestere, valamint Simon Péter, a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a Regionális Hulladékkezelő Telepen.

Szelektív hulladékgyűjtés Berettyóújfaluban 01Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, magasabb szintre lépett Berettyóújfaluban és a környező településeken a hulladékkezelési közszolgáltatás. A begyűjtés ezután is az eddig megszokott módon történik, viszont sokkal modernebb eszközökkel. Kihangsúlyozta, a közeljövőben ingyenesen juttatja el az önkormányzat minden berettyóújfalui háztartás részére a szelektív-hulladékgyűjtő edényzetet, amelynek átvételét a lakos aláírásával igazol. Ugyanakkor lehetőség lesz a komposztáló edény ingyenes igénylésére is, amely a kertes ingatlanok zöldhulladékának hasznosítását könnyíti meg. 

Szelektív hulladékgyűjtés Berettyóújfaluban 03Simon Péter, a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, az új eszközökkel sokkal biztonságosabbá és korszerűbbé válik a szelektív hulladék kezelése és szállítása. A sárga fedelű szelektív-hulladékgyűjtő edényeket az eddig megszokott módon papír-, műanyag hulladék, PET palackok kommunális hulladéktól való elkülönítésére lehet használni. Akinek még van az eddig használatos szelektív-hulladékgyűjtő zsákból, azt is nyugodtan felhasználhatja, illetve a kuka mellé kihelyezett, összekötözött újságpapír, nagyobb méretű csomagolóanyag is el lesz szállítva az eddig megszokott időpontokban. A komposztáló edények használata pedig segíti a helyben keletkezett fúnyesedék, metszési- és egyéb zöldhulladék újrahasznosítását, ami egy óriási lépést jelent környezetünk megóvása érdekében. Ez utóbbit az önkormányzatnál lehet igényelni, majd az értesítést követően az igénylő a hulladéktelepen tudja  átvenni.

Mint arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, 2018. január elsején életebe lépett határozatában arról döntött Berettyóújfalu Város Önkormányzata, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás jogszabályi változásai miatt szerződést köt a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel - melyben így tulajdonrészt szerzett - és azóta a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. alvállalkozóként végezi a térség 40 településén a szemétszállítási feladatokat.

Szelektív hulladékgyűjtés Berettyóújfaluban 02



Ezzel egyidőben Berettyóújfalu önkormányzata és a társulás tagjai beléptek a Debreceni Agglomeráció Hulladékgazdálkodási Társulásba (DAHUT), annak okán, hogy a „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Hajdú-Bihar megyében” című KEHOP pályázat – mint kiemelt projekt – kedvezményezettjeként a Magyar Kormány a DAHUT-ot jelölte ki. Egy 6,4 milliárdos beruházás kerül megvalósításra ezen támogatás segítségével, melyből így mi is részesülhetünk. Ennek egyik legnagyobb költséget jelentő eleme egy debreceni hulladékválogató üzem megvalósítása. Ezen túl nagymértékben javítani kívánják a hulladékgazdálkodás előválogatási, szállítási tevékenységét is.

Berettyóújfaluban ennek eredményeképpen a hulladékgyűjtő edényzet és a szállítójárművek cseréjére kerülhetett sor, idén februárban a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyére már megérkezett az 5 db új tömörítős hulladékgyűjtő-szállító és egy konténerszállító gépkocsi, valamint a szelektív-hulladékgyűjtő és komposztáló edényzetek egy része, most pedig a hiányzó hányadot is megkapták, melyeket a következő hetekben juttatja majd el a lakosoknak Berettyóújfalu Város Önkormányzata.

Szelektív hulladékgyűjtés Berettyóújfaluban 04

You have no rights to post comments