artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00016 azonosító számú, "Berettyóújfalu az egészséges zöld város" elnevezésű projekt kivitelezése újabb fontos állomásához érkezett, a nyári szünet beköszöntével kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Kabos Endre Városi Sportcsarnok előtt lévő kereszteződés átépítése. A munkálatok várhatóan egész nyáron eltartanak, időszakos útlezárásokat, forgalmirend-változást tesznek szükségessé, a részletekről Demény Zsoltot, a Városfejlesztési Iroda vezető főtanácsosát kérdeztük.

 - A  projekt ezen fázisában a Madách és Lehel utcák úthálózatának felújítása fog megtörténni teljesen új nyomvonalon. A 47-es számú főútból nyíló Lehel utca felújítása során kisebb geometriai átépítések, a már meglévő parkoló újjáépítése és aszfaltozása fog megvalósulni.

A Madách utca teljesen az Árpád utcáig megújul. A jelenlegi rossz, kacskaringós kialakítást igyekszünk kijavítani, ezért az autóbusz-pályaudvar és az Árpád utca közötti szakaszt majdnem teljesen kiegyenesítjük. Hogy ezt meg tudjuk valósítani, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kerítését teljesen át kell építenünk, és sajnos fákat kell kivágnunk több helyen is, de ezeket újra fogjuk telepíteni az új koncepciónak megfelelően.

Ha ez megtörténik, a megmaradt területen egy hatalmas parkolót fogunk kialakítani fákkal, zöld növényekkel, hiszen a projekt fontos eleme a zöld felületek kialakítása is. Átépítésre kerül a közvilágítás, mindegyik lámpa led lámpatesttel lesz ellátva, így egy sokkal modernebb, komfortosabb környezetet teremtünk az itt élők számára. Megváltozik a forgalmi rend, új gyalogátkelőhelyek kerülnek kialakításra, illetve a 47-es számú főút és a Lehel utca kereszteződésében lévő zebrát megvilágítjuk a gyalogosok biztonsága érdekében.

Berettyóújfalu úthálózatfejlesztés  01Berettyóújfalu úthálózatfejlesztés  02

Városunkban egyedülálló fejlesztést is meg tudunk valósítani a projekt keretein belül, ugyanis kialakításra kerül egy úgynevezett okos zebra is, ami az úttestbe beépített ledes prizmák segítségével jelzi -az úttest adott részén- a gyalogos jelenlétét az autósoknak, ilyennel idáig Debrecenben találkozhattunk legközelebb. 

A beruházás előkészületei már folynak, kutatóárkokat ástunk, ugyanis a közelben található egy trafóház és a kábeltévé csomópontja is, amelyeket nem szeretnék megsérteni a munkálatok során. A tanév befejeztével gőzerővel indul a kivitelezés, a befejezés határideje október 31. Mivel a közelben épp most zajlik a Rákóczi utcai kerékpárút építése is, így útlezárásokra, fennakadásokra, forgalmirend-változásra számíthatnak a környéken élők, akiknek előre is köszönjük a megértését és a türelmét.

Bízzunk abban, ha elkészül ez a nagyszabású beruházás, akkor sokkal egyszerűbb, biztonságosabb lesz a közlekedés, komfortosabbá válik a lakókörnyezetünk, a Bessenyei lakótelep két parkjában megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően pedig igazán megszépül és élhetőbbé válik a városközpont ezen része is.

A TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00016 azonosító számú, "Berettyóújfalu az egészséges zöld város" elnevezésű projekt már elkészült és még megvalósulás előtt álló elemeiről IDE kattintva részletesen tájékozódhat. 

Berettyóújfalu úthálózatfejlesztés  04

 

 

You have no rights to post comments